Dit is wat Esther in mijn boek schreef:
Sonja,
Geen excuses meer!
Iedere dag een stapje dichter bij je droom.
Geef niet op en begin vandaag nog!
Het is een boek wat mij raakt.
Waar ik blij van word.
Boos word ook, door de machtspelletjes en ego’s.
Ik wild blijven lezen als ik er in begon.
Het is prikkelend.
Het doorzettingsvermogen en ‘out of the box’ denken van Esther geeft mij nieuwe inzichten voor dat waar ikzelf mee bezig ben.
Zij neemt mij in haar boek mee in haar beleving, haar gevoel, haar ervaren.
Een ‘leuk’ bladerboek ook, door de vele plaatjes en schrijfels.Verschillende keren huil ik tijdens het lezen van het boek ‘Wat is jouw excuus‘ van Esther Jacobs! Omdat ik mij herkende in wat zij schreef:
  • Het gevoel niet begrepen te worden, waardoor ik mij verdrietig voel.
  • Doen waar je blij van word: ik laat mij nogal eens leiden door de oordelen, overtuigingen en concepten in mijn hoofd.
  • Door blijven gaan waar anderen stoppen, soms stank voor dank krijgen en dan niet begrijpen waar het mis ging.
  • Over mijn eigen grenzen gaan, terwijl het voor mijn gezondheid beter had geweest er al veel eerder mee te stoppen.
  • Dat anderen (bewust of onbewust) jouw waarheid verdraaien.
  • Het gevoel dat je je in een spagaat bevindt die zo af en toe wordt opgerekt.
  • Ik weet niet wat ik wil.
  • Anderen helpen bij de vraag waar zij blij van worden, maar er zelf aan voorbij gaan. Mijn cliënten en de deelneemsters van mijn workshops stel ik meer dan eens de vraag wat ze écht zouden willen doen, ongeacht hun inkomen enz. En vergeten mijzelf die vraag eens kritisch te stellen.
  • Geen (of veel te weinig tijd) nemen voor rust & ontspanning, waardoor ik geen hobby’s lijk te hebben.
Door jezelf te laten zien en de juiste mensen om je heen kan je een hele hoop voor elkaar krijgen. Ik voel mij door het lezen van het boek gesteund ook ‘mijn ding’ te gaan neerzetten op de manier zoals ik die voor ogen heb. Te geloven in wat ik te doen heb. Gaan DOEN. Alle beren op de weg te zien én er voor te gaan. Mensen vinden die daarbij willen aansluiten. Samen doen. En . . . genieten!

Welk boek raakt jou?
Waarom?

Pin It on Pinterest