“Dat hele gedoe: daar doe ik niet aan mee
Ik niet
Ik heb geen goeroe*

Dus wel!

Hype of niet, bijna iedereen maakt zich er wel eens schuldig aan. En noem het zoals je wilt. Want wie doet dat nou niet af en toe, iemand zóóó geweldig vinden in wat hij of zij doet. Iemand de hemel inprijzen. De ander beter of knapper vinden dan jezelf.

Aanbidden, op een voetstuk zetten

Iemand je goeroe* noemen. Feit is dat je jezelf ondergeschikt maakt. Aan een situatie. Van dat moment. Omdat je vindt of er zelfs van overtuigd bent dat de ander dat beter, sneller of mooier kan. Uit angst. Voortkomend uit aannames en overtuigingen. Die functioneel zijn voor zolang het duurt.

Op het moment dat ik even niet lekker in mijn vel zit durf ik niet op mezelf te vertrouwen
Uit angst
Zoek ik antwoorden
Als die er al zijn
Op niet gestelde vragen
Buiten mezelf

Ga ik op zoek
Terwijl ik alle nodige kennis al heb
Mogelijke antwoorden al ken

Ik doe het op mijn manier. Lang of kort. En dat is soms linksom. Om erna wellicht te besluiten dat rechtsom me toch beter past. Op dat moment. Omdat ieder moment anders is en ik mijzelf die ruimte geef…

Pin It on Pinterest