Waarneming en behoefte

Als je jong bent is alles duidelijk. Je vindt iets leuk of stom. Lekker of vies. Als je honger hebt laat je van je horen en als je ergens geen zin in hebt doe je het niet. Je bent nog authentiek. Nog niet verpest of overladen met overtuigingen

Levenservaring

Tientallen jaren later (b)lijkt alles lastiger dan voorheen. En rondom je veertigste sta je stil, zo lijkt het. Kijk je terug naar je verleden en probeer je je voor te stellen hoe je toekomst er uit zou kunnen gaan zien. Om dan tot de conclusie te komen dat het je maar niet lukt te zijn met wat er NU is. Met als gevolg dat je tijd en geld investeert om te leren hoe dat vroeger, toen je nog jong was, als vanzelf deed. Je wilt weer authentiek zijn.

En dus

Uiteindelijk weet je dat het allemaal niet uitmaakt. Wat je geleerd of juist hebt afgeleerd. Doet of juist laat.

Soms ben je én de volwassene van nu en kun je tegelijkertijd een deel van je kindstuk ervaren. Punt. Niks meer dan dat. Je hoeft er he-le-maal niks mee te doen. Je hoeft het niet te veranderen. Niet aan te passen. Laat het zijn zoals het is. Accepteer. Kan er mee ‘zijn’. Ervaar het moment en omarm je kind-zijn . . .

Pin It on Pinterest