Mijn verjaardag. Vandaag. Ieder jaar vind ik het weer een ‘spannende’ dag. Weken daarvoor begint dat al. Een dag voor dubbele emoties voor mij: blij en droevig.

Een mijlpaal*Moment van reflectie. Terugblijk op mijn afgelopen levensjaar. Tijd voor bezinning.

Verdieping & zelfonderzoek lieten mij mijzelf nog meer zien en ervaren afgelopen jaar. Niet alleen maar leuks en moois, wel inzichten die waardevol bleken. Respect voor mij, van mij, voor die ik ben. Beter kunnen Zijn met dat wat er is. Nog meer durven kiezen voor wat goed is voor mij en waar ik écht blij van word. Bewuste keuzes gemaakt.

‘Voordeel’ van ouder worden & (veel) levenservaring & verdieping & zelfonderzoek: pijn en verdriet lijken minder heftig te hoeven worden ervaren. En ja: toch is het er. Allemaal. Alleen het gevecht, mijn innerlijke strijd, lijkt milder.