Hoe duidelijk ben jij in jouw communicatie? Hoe vaak onderzoek jij of dat wat jij van jezelf laat zien en dat wat jij uitdraagt nog klopt bij wie jij bent? Keuzes, keuzes keuzes…

Regelmatig sta je voor een uitdaging, als mens en ondernemer. Omdat je een keuze moet maken, maar twijfelt of het wel ‘de juiste keuze’ is die je maakt. En om het gedoe van de juiste keuze moeten maken uit de weg te gaan, maak je misschien regelmatig zelfs heelmaal geen keuze. Met alle gevolgen van dien…

Wat is je onderliggend verlangen?

Voordat je welke keuze dan ook kunt maken moet je weten wat jouw onderliggend verlangen is. Als je dat duidelijk hebt, als je weet waar jij écht behoefte aan hebt, dat maakt het kiezen een stuk makkelijker. En je voorkomt daarmee onnodig tijd-, energie- en/of geldverlies.

Wees eerlijk en oprecht

Kijk regelmatig naar hoe je op dat moment in het leven staat, sta stil bij wat je doet, de mensen om je heen en vraag je af:

Als ik opnieuw zou kiezen, maak ik dan dezelfde keuze?

Twijfel je? Neem dan bewust de tijd voor de volgende vragen:

Klopt het nog wat ik doe?
Ga ik op dezelfde manier door?
Stop ik waar ik mee bezig ben?

Blijf communiceren, altijd

Soms is het fijn als ‘het nieuwe’ er een beetje van af is. Waardoor bijvoorbeeld je lief en jij een beetje aan elkaar gewend zijn, zodat je maar een half woord nodig hebt. Voorkom echter dat je stopt met communiceren, waardoor je iets bij de ander tegenkomt waar je je niet in kunt vinden en elkaar onnodig dingen verwijt.

Als je langer met elkaar omgaat en open en eerlijk met elkaar communiceert, voel je je veilig en vrij om de ander iets te vragen of te zeggen. Dan kan je de ander écht horen en zien, om steeds weer nieuwe dingen bij de ander te ontdekken. Omdat je open staat voor de verbinding die je met de ander ervaart. Je geeft de ander en jezelf de ruimte om te blijven groeien, elkaar te inspireren en je beiden te ontwikkelen.

Tijd voor reflectie

Neem regelmatig tijd voor reflectie. Om te onderzoeken of het nog klopt, dat wat je doet. Dan kan je zonodig bijsturen of opnieuw kiezen.

  • Ben ik nog steeds blij mee met wat ik doe?
  • Voldoet het nog op dezelfde manier als toen ik er voor koos?
  • Hoe lang wil ik er nog mee doen?
  • Waar leg ik voor mijzelf de grens?
  • Doe ik net of ik de scheurtjes niet voel of zie?
  • Breng ik mijn schoenen ook nog voor een tweede of derde keer naar de schoenmaker?
  • Sluit ik binnen mijn relatie nog een tweede of derde keer mijn ogen en doe ik alsof er niets aan  hand is?
  • Hoe goed heb ík ervoor gezorgd waardoor ik deze schoenen / deze relatie niet meer als ‘nieuw’ ervaar?

Kiezen mag, iedere dag opnieuw

Geef jezelf de ruimte om, iedere dag weer, opnieuw te kiezen voor wat je doet.

Hoe fijn is het, om wakker te worden en er 100% voor te gaan die dag?
Om je lief in de ogen te kijken en hardop uit te spreken dat je ook vandaag weer van hem / haar houdt?
Dat je je werkdag begint en tot in je vezels te voelt dat het écht klopt wat je doet?

Wees minder streng voor jezelf. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets ‘fout’ doet.
Welke keuze jij ook maakt: het is ALTIJD (!) de juiste keuze. Voor dat moment. Want als je het anders had kunnen doen, dan had je het anders gedaan.
Zo simpel is het…

Pin It on Pinterest