Soms denk ik wel eens: “Was ik maar moeder”. En moeders zeggen wel eens tegen mij: “Was ik maar vrijgezel en geen moeder”.

Daarom
Want moeders hebben structuur, of ze willen of niet. Kinderen worden wakker, moeten eten en worden aangekleed, klaar gemaakt voor school, man en jij op tijd naar het werk, lunch mee, op tijd weer thuis, boodschappen, eten en naar bed. Iedere dag hetzelfde ritme. Of je wilt of niet. En als je een keer verzuimd staan er wel een paar kinderen aan je bed dat je moet opschieten.

Als je echter alleen bent, zoals ik, heb je de tijd aan jezelf en ‘moet’ je zelf richting geven aan je leven.
Niemand die het voor je bepaalt.
Geen vast ritme.
Geen verplichtingen.
Ik hoef voor niets en niemand mijn bed uit ’s morgens.

Soms zijn er dagen dat ik blij ben daarom. Dat ik daar van geniet.
En ook zijn er dagen dat ik denk: “Moeders hebben het makkelijk!”

Hoe geef jij richting aan jouw leven?

Pin It on Pinterest