Ik laat mij inspireren door het boek ‘De week’ van Christine Pannebakker. ‘Wat zou jij doen met één week totale vrijheid’ staat er op de voorkant. Ik doe mijn ogen dicht en neem even de tijd om te fantaseren.

Even helemaal niets

Wat lijkt mij dat heerlijk! Dat wordt nog moeilijk kiezen, want er zijn een paar dingen die ik graag zou willen doen. Een weekje aan het strand op één van onze Waddeneilanden lijkt mij geweldig. Uitwaaien aan het strand. Uren wandelen terwijl ik met mijn voeten in de zee loop. Over het waren turen naar de zon. Met mijn hoofd in de wind alle hersenspinsels laten wegwaaien.

Of zou ik kiezen voor een weekje aan zee, ergens in een warm oord? Helemaal verzorgd, bedje op het strand. Een eigen ober. Zo’n leuke, mooie man, die de hele dag allemaal lekkers komt reserveren. Een masseur die, terwijl ik uitzicht heb over de golven, mij dagelijks masseert.

Ik kan ook naar Frankrijk. Naar een mooie plek, ergens boven op een berg met prachtig uitzicht. Naar een klein dorpje waar verder geen verkeer komt en geen vliegtuigen overvliegen. Ik zou dan veel schrijven, boeken lezen en beeldhouwen. En een paar keer naar een plaatselijke markt om de sfeer van de streek op te snuiven en lekkers te kopen. Ik kan daar enorm van genieten, van die kraampjes vol met prachtig gekleurd fruit en groente. Een tafeltje vol geitenkaasjes, van heel vers tot stinkend oud. Rekjes met worsten. En alle terrasjes die vol zitten met gezellig kletsende mensen.
Ik zou dan wel de Franse willen beheersen zodat ik mij beter verstaanbaar kan maken, hoewel ik het erg grappig vind klinken als de Fransen Engels spreken.

Wat zou ik kiezen?

Dat warme strand had mij vooraf de beste optie geleken. Ik had verwacht dat ik gelijk een gat in de lucht zou springen bij het idee dat ik nu op een warm strand zou kunnen liggen en me zou laten omringen door mooie mannen die hun benen onder hun gat vandaan zouden lopen om het mij naar m’n zin te maken. Maar ik word niet blij van het idee mij door een week lang door een ander te laten bedienen. Krijg er zelfs de kriebels van de hele dag alstublieft mevrouw te moeten horen. Bah. Nee.

Ik wil naar Frankrijk

Hoewel een waddeneiland en de zee mij erg aangenaam lijken zou ik toch kiezen voor een weekje Frankrijk. Omdat ik enorm geniet van Frankrijk. Niet allen van het eten, ook van de velden vol zonnebloemen en lavendel. En de bergen met hun prachtige uitzichten.