Onlangs gedroomd dat ik met mijn vriend (waar ik zo’n 20 jaar geleden mee samenwoonde) op vakantie was. Maar dat ik, toen ik zonder hem met anderen buiten in de sneeuw was, daar samen met hem was omdat ik niet alleen wilde zijn. Ik vond het eigenlijk helemaal niet fijn dat hij samen met mij op vakantie was.

Oude herinneringen en gevoelens van die relatie waren voelbaar in de droom en bij het wakker worden, terwijl de droom zich in de huidige tijd afspeelde. Grappig en bijzonder, zo’n droom. Vooral ook hoe goed ik het ‘alleen-zijn’ ervaarde en herkende . . .

De afgelopen jaren heb ik in mijn praktijk regelmatig cliënten gecoacht waarbij bij doorvragen bleek dat hun relatie verre van ‘goed’ ging. Dat zij bij elkaar bleven vanwege de kinderen, financiële afhankelijkheid of uit angst om alleen te zijn.

Gaat goed, want ik heb een relatie!

Mijn ervaring is: dat is geen basis zijn voor een goede relatie!
Een goede relatie gaat over kunnen communiceren met elkaar en dat betekent soms dat het goed is zonder elkaar verder te gaan.

Hoe ‘goed’ communiceer jij binnen jouw relaties?

Pin It on Pinterest