“Geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt” zei mijn vader altijd.

Jajaja… Blijkbaar is die emmer met overtuigingen nog niet leeg haha!
En hoewel ik, welke reis dan ook, interessanter en uitdagender vind dan het einddoel (weet ik nu uit ervaring), blijkbaar zat deze er nog ingebakken.

Overtuigingen: houden of wegdoen?

Ik ben er helemaal klaar mee, met deze overtuiging. Voel dat ik ‘m angstvallig heb vastgehouden. Was mij lang behulpzaam, maar nu heb ik er last van. Het houdt mij vast op een punt waar ik ben aanbeland en het weerhoudt mij verder te gaan.

Dát deed ik dus

Alsof ik op een kruispunt stond, rondjes draaide, iedere weg inkijkend en onderzocht, omdat ik geen nieuwe route in mijn handen had niet verder kon om mijn pad, welk pad dan ook, te volgen. Ik wilde graag helder en duidelijk hebben waarheen mijn reis ging, wie en wat ik tegen zou komen, hoe lang de reis zou kunnen gaan duren, wat ik mee moest nemen enz. Dat koste tijd en energie én het zorgde ervoor dat ik soms stil bleef staan en/of angstig werd.

Ik heb mijn schoenen uitgetrokken en onderzoek waar ik behoefte aan heb en tot die tijd loop ik mijn innerlijke pelgrimstocht ‘gewoon’ op blote voeten . . .

Pin It on Pinterest