In mijn blog ‘Kan bijna niet wachten’ schreef ik er al ook al over hoe ik er iedere december weer naar uit kijk om vlak daarna opnieuw te kunnen beginnen. Het maakt me blij als een kind. Alsof ik ‘opeens’ toegang krijg tot ongekende mogelijkheden.

Een nieuw jaar voelt voor mij als een cadeau. Speciaal voor mij…!

Voornemens die wél zijn gelukt

Hoogste tijd om de balans op te maken. Hierbij een opsomming van een paar dingen die er voor mij uitspringen, omdat ik er het meest tegenaan zat te hikken die uitdagingen dit jaar aan te gaan.

Vaker sporten

Vorig jaar kreeg ik mezelf met moeite soms één keer per week naar de sportschool gesleept. En iedere dag dat ik spijbelde (dat waren er meer wel dan niet) baalde ik enorm van mezelf. Ik vond mezelf een slappeling als ik niet ging. Dat het beter voor mijn gezondheid zou zijn als ik wel ging sporten. Die manier werkte dus niet. Totdat ik begin dit jaar pijnlijke gewrichten kreeg (verergerd door overgangshormonen) en merkte dat door sporten mijn klachten binnen korte tijd verdwenen. Dat, het verlangen pijnvrij door het leven te gaan, bleek voor mij de juiste manier om een sportritme op te bouwen. En sinds ruim een half jaar sta ik nu met veel plezier zo’n 5 keer per week ‘s morgens om 7.00 uur al in de sportschool

Op tijd naar bed en vroeg op

Voorheen moest ik mezelf regelmatig naar bed slepen, nadat ik een hele avond onderuitgezakt voor de buis had gezeten. Of dat ik een (veel) te lange dag maakte achter mijn computer, waardoor ik het gevoel had vierkante ogen te hebben. Dan ging ik teleurgesteld naar bed met de wetenschap dat mijn nachtrust te kort zou zijn.
Dat zorgde voor stress en een paar maanden geleden was ik daar ‘opeens’ helemaal klaar mee en koos ik voor rust in plaats van al die onrust in mijn hoofd. Sindsdien hou ik rekening met mijn biologische klok en dat blijkt voor mij de oplossing. Ik ben nu eenmaal een vroege vogel en eigenlijk vind ik dat wel oké. Daarom stap ik sinds kort met veel plezier om rond 21.30 uur in mijn bed en ben ik om ongeveer 5.00 uur uitgeslapen en klaarwakker. Dit blijkt voor mij het beste ritme. Ik ben dan uitgeslapen en begin dan met veel plezier en vol energie aan mijn dag.

Binnenboel schilderen

Van het ene op het andere moment had ik de kolder in mijn kop toen deze zomer de zomer de zon begon te schijnen. Gelijk alle meubels aan de kant, losse spullen naar boven, plastic op de vloer en verf gekocht. Pas bij de Gamma besloot ik van welke kleuren ik de komende jaren wil genieten. Niet veel later hadden de muren, het houtwerk, open trap en boekenkast een nieuwe frisse uitstraling en de meubels een nieuwe plek en ik ben er enorm blij mee.

Coaching sessies aanbieden via Skype

Vorig jaar leek me dat nog heel spannend en van alle kanten kreeg ik te horen dat het online coachen een heel andere aanpak vroeg, en ik me er in moest verdiepen voordat ik er mee van start zou gaan. Daarom heb ik er onderzoek naar gedaan, veel over gelezen en verschillende online programmatuur geprobeerd. Met als resultaat dat ik er niet aan begon en ik alleen maar steeds meer beren op mijn weg leek tegen te komen. Conclusie: die manier van werken past niet bij mij, dat ervaar ik als gedoe.
Dit jaar ben ‘gewoon’ begonnen, met Coaching via Skype sessies via Skype. En het laatste half jaar kiest zo’n driekwart van mijn klanten voor online sessies, wat ze onnodig veel reistijd bespaart.

Leren snellezen

Een paar maanden terug heb ik leren snellezen. Geweldig, want nu kan ik binnen heel korte tijd veel nieuwe informatie tot mij nemen én verwerken. En dat in hoeveelheden en binnen een tijd die ik vroeger voor onmogelijk hield.​ Sinds kort ben ik vaste klant bij de bibliotheek en haal wekelijks een stapel nieuwe boeken. Eenzelfde stapel die voorheen een jaar lang zou zijn blijven liggen. Door de geleerde technieken weet ik nu binnen no time een boek te screenen en haal ik er alleen uit wat voor mij belangrijk is.

Voornemens die (nog) niet zijn gelukt

  • Een boek schrijven.
  • Van start gaan met mijn nieuwe online training.
  • De liefde van mijn leven vinden.
  • Mijn bedrijf dusdanig rendabel maken dat ik in staat ben een project te ondersteunen dat de wereld een stukje mooier maakt. Zowel financieel als met mijn tijd, op een manier die voor mij past.

Heb ik gefaald?

Als ik terugkijk op mijn waslijst van dingen die ik (nog) niet deed vraag ik mij wel eens af of ik heb gefaald door niet alles te doen wat ik me had voorgenomen. Gelukkig heb ik daar steeds minder last van.
In het verleden baalde ik soms enorm. Vond ik mezelf een loser als ik niet deed wat ik mezelf had voorgenomen. Kon ik er boos en verdrietig om zijn. Tegenwoordig is dat anders. Ik zie in dat de manier om mijn doel, om mijn voornemens waar te maken, blijkbaar niet de juiste is.
Ik kijk naar wat er wel lukte en wat ik afgelopen jaar heb geleerd. Iedere keer een cadeautje. Speciaal voor mij. En dat is nét even anders…

Hoe is het voor jou,
om niet alles te hebben gedaan wat je je hebt voorgenomen?