Ben ik nu achter. Lang gedacht en geleefd alsof ieder moment ‘Het Leven’ zou beginnen. Dat ik daar van alles voor zou moeten doen en leren. Nu ben ik bijna 48 jaar verder (jeetje zeg: voor het eerst dat ik deze leeftijd van mezelf opschrijf: ziet er oud uit).

Na 48 jaar verder weet ik beter

Het leven is één grote oefening.
Een oefening in Zijn’.

Zijn die ik ben

Ik mag zélf bepalen hoe ik dat wil. Ik mag ieder moment in lijn leven opnieuw kiezen.

Voelen of dat waar ik eerder voor koos, of dat ook nog past voor dit moment. Wellicht ben ik klaar met dat waar ik mij (soms lange tijd) verkrampt aan vast hield.
Overtuigingen, oordelen, aannames en taboes komen aan mij voorbij. Soms nog maar kort in mijn leven, anderen meer dan 40 jaar vastgehouden zonder mij er écht van bewust te zijn. En opeens lijken ook die het licht te zien. En wat het licht gezien heeft kan ik niet meer wegdenken. Wil ik niet meer verstoppen, ook op de plek waar ik het (achteraf) krampachtig heb bewaard, soms jarenlang.

Huppelakee

Weg ermee! Voor altijd en eeuwig. Want IK bepaal mijn leven. Ik mag zelf kiezen. Laat mijn leven en welzijn niet langer afhangen van vage ideeën die ik over ‘Het Leven’ had.

Mijn oefening over het leven lijkt mij steeds meer helder te zijn.
Kortom: ik heb de oefening begrepen.
Nu.

Leven

ang leve de waarheid. Mijn waarheid van het leven.
indelijk, zo ervaar ik dat.
erwachtingen loslaten en bewuste keuzes maken.
u.