Ik kies ervoor om iedere dag een feestje te laten zijn. Niet alleen die paar dagen in december, tijdens Kerstmis en Oud & Nieuw. Voor mij is het feest als ik mezelf toe sta te kiezen wat ik wil doen. Mezelf de ruimte geef en te doen waar ik zin in heb. Alleen, of in verbinding met anderen.

Wat als het iedere dag een feestje zou zijn?

Dan is er een plek met muziek waarop ik kan dansen. Met anderen en ook alleen. Op m’n blote voeten in een grote ruimte zodat iedereen voldoende plek heeft zichzelf te zijn.

Je kunt er ontspannen in een wat sfeervolle ruimte met warme kleuren op de muur en sfeervolle verlichting. Met ligstoelen, een warme knuffelmuur, matrassen, dekentjes, schommelstoelen en zitzakken. Zachte, ontspannende muziek op de achtergrond. Op iedere plek de mogelijkheid om in te loggen met een koptelefoon en de muziek te luisteren die je prettig vindt.

Er is een uitgebreid buffet met lekkers met allemaal gezonde dingen. Dat constant wordt bijgevuld, maar nooit iets onnodig overblijft.

Dan kan ik een groot atelier moois creëren. Tekenen, schilderen, beeldhouwen, schrijven, fotograferen. Wat ik maar wil, alles is aanwezig.

Als jij aangeeft wat je wilt doen, de juiste vraag aan de juiste persoon stelt, blijkt soms alles al aanwezig te zijn om gelijk aan de slag te gaan. Terwijl je dat vooraf niet had durven dromen. Durven kiezen, lef hebben, er echt voor gaan is het enige wat nodig is.

Dan is iedereen welkom. Altijd. Jong en oud, arm en rijk, alleengaanden en gezinnen.

Je kunt er kiezen of je buiten wilt zijn en kunt genieten van de ondergaande zon en sterren. Zonder last te hebben van lichtvervuiling.

Daar bestaat geen angst of schaamte. Is er voor iedereen een veilige plek waar je kwetsbaar durft te zijn.

Het grootste gedeelte van het jaar schijnt de zon, ligt er ’s winters een dik pak sneeuw en zijn alle wateren bevroren.

Niemand hoeft zich eenzaam te voelen en ook is er plek voor iedereen die er voor kiest alleen te willen zijn.

Je kunt en mag meedoen aan alle activiteiten die er worden georganiseerd. Er is voor iedereen de ruimte je eigen ding te doen en niemand die dat gek of raar vindt.

Dan is er overvloed van wat nodig is om een mooi leven te leven. Zullen drugs, drank, voedsel en geld nooit voor verleiding zorgen. Bestaat er geen verslaving, geweld of misbruik, in welke vorm dan ook.

Iedereen kan er geluk ervaren en je mag ook verdrietig of boos zijn. Waar je de rust en ruimte vindt voor verdieping en zelfonderzoek, in welke vorm dan ook.

Er is voor iedereen een eigen plek om te wonen, in welke vorm dan ook.

Is dat mogelijk?

Je bent er dichter bij dan je denkt. Alles wat je herkent zit ook in jou.

Waar ik ook ben: ik ben een blij en gelukkig mens. Omdat ik, ieder moment weer, de kans heb om te kiezen. Waar ik wil zijn. Met wie. Op welke manier dan ook.

Leef ook je eigen leven. Maar dan ook écht. Dan is iedere dag een feestje. En het maakt de wereld ieder moment dat jij blij en gelukkig bent weer een stukje mooier. Dat is jouw bijdrage aan de wereld.
Als jij de juiste keuze maakt kan jouw leven iedere dag een feestje zijn.

Zo kun je dat leren

  • Door het iedere dag te doen
  • Keuzes te maken
  • Te oefenen
  • Ermee spelen
  • Naar anderen kijken hoe die dat doen
  • Hulp vragen als je antwoord wilt of liever samen een volgende stap wilt zetten

Pin It on Pinterest