Lange tijd zette ik mensen op een voetstuk. Omdat ik ze bijzonder vond om wat ze deden, om wie ze waren of verliefd op ze was. Ik kon grootste verhalen over ze vertellen en hen aanbevelen voor al het moois ze deden.

Mezelf kleiner maken

Wat ik eigenlijk deed was de aandacht van mezelf afleiden. Mezelf kleiner maken. Ik vond mij ‘te min’ en had weinig zelfvertrouwen. Omdat ik, voortkomend uit aannames, overtuigingen, oordelen, taboes mezelf had wijsgemaakt dat ik vertrouwen van anderen moest verdienen. Me eerst moest bewijzen aan de wereld. Spannende studies moest hebben gedaan én hebben afgerond. Goed geld moest ik verdienen. En een man en kinderen hebben. In een mooi en groot huis wonen en een auto hebben. Verliefd, verloofd getrouwd, kindertjes. Huisje, boompje, beestje. Zo eigenlijk. Dat was dus niet zo.
En hoewel ik mij er ook tegen verzette, wilde ik soms ook gewoon meelopen in die tredmolen omdat ik niet ‘anders’ wilde zijn en ik graag vriendjes wilde zijn met de hele wereld. Want dat hoorde zo en was spiritueel verantwoord, had ik mezelf wijsgemaakt.

Geen voetstuk was groot genoeg

Hoe bijzonder eigenlijk. Ik, tot voor kort niet in staat te zien en te ervaren dat wat ik doe en boven alles wie ik ben er toe doet. Dat anderen en de dingen die zij doen niet per definitie beter en mooier zijn.

Al jaren ben ik op mijn ‘micro-manier’ bezig de wereld een beetje mooier te maken en daarmee durf ik meer en meer naar buiten te treden en mijn stem te laten horen. Omdat ik goed in staat ben om vanuit mijn eigen kracht de dingen te doen die mij tot een blij en gelukkig mens maken en dat ook op anderen over te kunnen brengen.

Zo werkt dat

Als je wilt voorkomen dat je net als ik in een jarenlange ingewikkelde strijd met jezelf en jouw leven wilt zijn: vraag mij om hulp bij o.a.:

  • Verantwoordelijkheid voor je eigen leven nemen
  • Keuzes maken, zowel zakelijk als privé
  • Hulp vragen bij dat waarbij een ander jou kan helpen
  • Lef leren hebben

Leestip
Lees ook mijn blog ‘Ja dat doe ik ook! Nou en?

Pin It on Pinterest