Rust ervaren

Ik kan erg genieten van het maken van lijstjes. De duidelijkheid en structuur geven mij overzicht en dat geeft mij rust. Hoe meer ik mijn lijstje(s) up-to-date hou, hoe meer rust ik ervaar. Dan is mijn hoofd zo goed als leeg en schrijf ik het iedere keer gelijk op als mij iets te binnen schiet, zodat ik het niet hoef te onthouden.

Blij

Ik voel mij blij als ik weer iets van mijn lijstje kan afstrepen en ga ik na of alles in mijn lijstje heb wat ik eerder nog in mijn hoofd wilde onthouden. Want uit ervaring weet ik dat dat, het willen onthouden, mij dwars gaat zitten. Dat ik er soms zelfs wakker van wordt, uit angst het te vergeten. Dus kan ik het beter gelijk in mijn lijstje zetten.

Kiezen

Regelmatig verwijder ik uit mijn lijst wat ‘klaar’ is. Ook geef ik mijzelf de vrijheid om iedere keer opnieuw te kiezen. Om na te gaan of dat wat ik eerder opschreef nog steeds op die plek in de lijst thuis hoort. Of misschien zelfs helemaal niet meer zo belangrijk is als eerder het geval was. Heerlijk om op die manier structuur te kunnen geven aan mijn leven.

Voorwaarde

Het enige wat ik maar hoef te doen is mijn lijstjes up-to-date houden. En dát is ‘iets’ wat eens in de zoveel tijd versloft. En iedere keer dat ritme vinden blijkt lastiger om een ritme vast te houden. Mijn aanhoudende griep haalde mij uit mijn ritme, hoop vanaf maandag weer mijn ritme op te pakken. Wel zo prettig.

Ieder nadeel heeft z’n voordeel 

Voordeel is wél dat ik veel van mijn lijstje kan wegstrepen, als ik er lange tijd niet naar omkeek haha. Nadeel is dat ik mijn ‘drive’ iedere keer weer opnieuw lijk te moeten vinden, terwijl ik er zoveel voordeel bij heb om gebruik te maken van mijn lijstjes.

Doen wat goed is voor MIJ

Inmiddels weet ik dat wat ik ook doe of wil doen alleen werkt als het bij mij past. Dat het aansluit bij al het andere wat ik doe. Dat het mij energie oplevert in plaats van energie kost. Ik kies bewust. En dus pak ik mijn lijstje er weer bij en kijk wat ik weg kan strepen…

Pin It on Pinterest