Nog een paar weken en dan mag ik, net als ieder jaar weer, opnieuw beginnen. Voor mij betekent dat nieuwe nieuwe kansen en uitdagingen. Tijd om op te ruimen en te onderzoeken wat ik nog wel en vooral ook wat ik volgend jaar niet meer wil doen.

Tijd voor reflectie

Ik vind het fijn dat het alweer december is. Ik barst van de leuke en nieuwe plannen voor het komende jaar. Voordat het echter zover is ga ik eerst nog een paar dingen afronden, zodat ik 2014 ‘goed’ kan afsluiten.

Ik zet een grote pot thee en genietend van de opkomende zon gun ik mezelf even een moment van dagdromen. Mijn reflectiemoment. Even terugkijken op het afgelopen jaar waarin van alles is gebeurd, ik veel heb geleerd en hard heb gewerkt.

Met mijn ogen dicht laat ik alles als een filmpje aan mij voorbij trekken.

Ik neem de tijd om te voelen wat dat met mij doet. De beelden die me doen glimlachen, dat zijn de dingen die ik volgend jaar zeker blijf doen. Want ze maken me blij en gelukkig en zorgen voor energie en inspiratie. Dat wat vaag voorbij komt, daar stop ik mee. In ieder geval voor nu. Het is blijkbaar minder belangrijk dan ik had bedacht of gehoopt.

Al snel borrelen er nieuwe dingen op die ik toevoeg aan mijn lijstje van wensen en dromen voor het komende jaar.

Kom maar op: ik heb er weer zin in

En zoals ieder jaar weer heb ik ook nu weer grote en kleine nieuwe voornemens. Ik kan bijna niet wachten om ermee aan de slag te gaan. En ik ben ook heel benieuwd hoe het volgend jaar om deze tijd met mij gaat en wat ik dan allemaal van mijn lijstje kan afstrepen. Wat voor leuks en mooi ik tegen die tijd allemaal weer heb ervaren.

Hoe is dat voor jou?

Ben jij, zo tegen het einde van het jaar,
aan het dromen wat je volgend jaar anders wilt?

Of vind je dat je leven wel ‘goed’ verloopt
en laat je liever alles zoals het is?

Hulp nodig?

  • Vind je dat je gefaald heb, omdat niet alles is gegaan zoals je had gehoopt?
  • Maak je jezelf wijs dat wensen en dromen voor jou is niet weggelegd?
  • Heb je hulp nodig om terug te kijken op het afgelopen jaar, met alles wat er gebeurd is?

Blijf niet langer in je eentje tobben. Laat mij je helpen!
Wil je nader kennismaken en bepalen of ik jou kan helpen? Boek dan een GRATIS sessie van 30 minuten.