Hoe vaak neem jij de tijd om rustig na te denken? Voelen of het echt de juiste keuze is die je wilt maken? Gewoon even rustig aan doen, omdat je je dan beter kunt concentreren? Of blijf je doordenderen? Ga je op de automatische piloot, omdat je geen tijd hebt en alles snel klaar moet?

Als je heel hard werkt en erg je best doet om zoveel mogelijk klanten te helpen, wil dat niet zeggen dat dat voor jou DE beste manier van werken is. Het klinkt verkrampt, deze manier van werken. Verre van ontspannen ook. Terwijl het bij ondernemen juist belangrijk is dat je zo min mogelijk tijd- en energieverlies hebt. Want alleen daardoor is het mogelijk dat jij jouw ding doet op een manier die voor jou past. Anders kom je geen stap verder…

De juiste balans? Die bestaat niet!

De ene keer kom je tijd te kort en de andere keer houd je tijd over. En dat is prima. Wil niet afdwingen dat alles altijd in balans moet zijn. Want dat is onmogelijk. Soms is het gewoon nodig om aan de ene of de andere kant een klein beetje (of heel veel) tegen je grens aan te schurken, waardoor iets ongemakkelijk voelt. Dat is helemaal oké! Dat houdt je wakker.

Je kunt je energie maar één keer opmaken

Het af en toe tegen je grens aanlopen, maakt je er weer van bewust hoe belangrijk het is om stil te staan en te onderzoeken wat je daadwerkelijk wilt. Doe dat iedere dag opnieuw. Maak iedere dag weer de keuze waar jij die dag je tijd en energie aan wilt besteden.

Luister naar wat je intuïtie je zegt

Blijf altijd goed voelen of iets wel of niet klopt voor jou. Ga na om welke reden je iets wel of juist niet wilt doen. Zijn het de stemmetjes in je hoofd die er van alles van vinden? Of komt het uit jou, wat je denkt en voelt over een situatie?

  • Ook al lijkt het niet altijd logisch wat je intuïtie je influistert, achteraf blijkt meestal dat het wel klopte. En heb je spijt als je er niet op vertrouwde om de stappen te zetten die je kreeg voorgezegd.
  • Vertrouwen op je intuïtie kan je leren. Heel simpel: door het ‘gewoon’ te DOEN. Ondanks dat je iets spannend vindt. Want waarom zou je iets niet spannend mogen vinden? Onzin! Laat het spannend zijn EN doe je ding…
  • Onderzoek waar je ja of nee vandaan komt op een vraag die je jezelf stelt. Komt die voor je gevoel vanuit je tenen? Of heb je je antwoord met je hoofd bedacht?

Conclusie

Voor alle situaties geldt: zijn je scepsis, angst of ongemak reëel om geen verdere actie te ondernemen? Of mag je er ‘gewoon’ alles van vinden, het als spannend ervaren enzovoorts en tóch actie ondernemen? Hoe vaker je jezelf die ruimte geeft, des te makkelijker je daarin meebeweegt. En des te moeitelozer kan jij ondernemen.
Vind jij het lastig om JOUW balans te vinden? Wil je weten hoe je dat doet? Maak dan een afspraak voor een gratis Inzichtsessie.

Pin It on Pinterest