Als je het gevoel hebt alle ballen hoog te moeten houden lijkt ‘Rust’ een toverwoord. Een sprookje haast. Totaal niet haalbaar op dat moment. Want hoe is het mogelijk, om vanuit de chaos waar je je soms in bevindt, ook maar één moment van rust kunt vinden. En toch ligt daar de oplossing. Want vanuit rust kom je verder.

Je hoofd zit vol met alles wat moet gebeuren. En dat is veel. Zowel je werk en je gezin vragen al je aandacht. Je vriendinnen heb je al tijden niet meer gesproken. De laatste keer dat je tijd voor jezelf had kan je je niet eens meer herinneren.

Chaos zorgt voor onrust

Als je een periode van chaos en onrust ervaart lijkt het soms alsof dat alleen maar meer wordt. Het voelt haast als een uitdaging, waarbij de ene dag overgaat in de andere en je het gevoel hebt amper tijd te hebben om adem te halen.

Op zo’n moment beslis je impulsief wat je wel of niet wilt doen, zonder daarbij de tijd te nemen om te onderzoeken of dat écht is wat je wilt. Met als resultaat dat je over je grenzen gaat, de chaos groter wordt. En in het ergste geval ben je mentaal, fysiek en emotioneel zó uit balans dat je ziek wordt. Zo werkt dat: als jij onvoldoende rust neemt, dan doet je lichaam dat uiteindelijk voor jou.

Even stilstaan zorgt voor rust

Fijn als je met jezelf een afspraak maakt. Dat je, als je jezelf impulsief en ondoordacht zie reageren op iets of iemand, dat je dan even alles laat vallen en een moment van rust inlast. Dat je even stilstaat bij wat je op dat moment doet. Dat je je er wordt van waar je mee bezig bent. Omdat DAT het moment is om beter na te denken over waar jouw grenzen liggen. En alleen al door even de tijd te nemen voor het maken van een volgende keuze, is de kans groot dat je wél het juiste kiest.

Het klinkt misschien onmogelijk. Toch zal juist in een periode waarin je het vooral in je hoofd enorm druk hebt, ‘rust’ het gene zijn dat je zal redden. Eigenlijk weet je dat ook wel, want dat is wat je anderen ook influistert wat ze moeten doen als ze als een kip zonder kop rondrennen.

Tijd voor ontspanning

Rust zal je redden. Onderzoek wat voor jou behulpzaam is in een periode waarin je het druk hebt:

  • Uitslapen en een dagje bankhangen met een goed boek of een stapel tijdschriften?
  • Dagje sauna met je vriendin?
  • Uit eten en naar de bios met je zusje?
  • Lange strandwandeling, gevolgd door een kop thee met lekkers?
  • Een middagje tekenen, schilderen of beeldhouwen?

Van ‘moeite met grenzen’ naar ‘dromen en wensen’

Er staan 4 data gepland voor de workshop ‘Van moeite met grenzen naar dromen en wensen’. Wellicht voor jou een mooie gelegenheid om nu écht een volgende stap te zetten…!?!

Wanneer gun jij jezelf een moment van rust?

Hoe ziet dat er uit?