Al jaren droomde Carla (mijn zusje) en ik er van samen een bedrijf te starten. Regelmatig zaten we de afgelopen jaren bij elkaar om te kijken wat we samen zouden willen gaan doen en hoe.

ZusPlus
Twee jaar terug wisten we het zeker. Het moest ZusPlus worden, daar waren we het snel over eens. Over de visitekaartjes waren we het snel eens: het conceptontwerp hadden we in een paar uur klaar.

Ondanks dat
Toch wilde het weer niet lukken deze keer. We konden niet duidelijk krijgen wat we precies wilden gaan doen. Vonden teveel ‘leuk’ en wilden teveel verschillende diensten aanbieden.

En toch
Zo’n half jaar geleden ging het toch weer kriebelen. Hadden dagelijks contact en besloten er nu écht voor te gaan. ZusPlus zou een bedrijf worden ‘voor & door vrouwen‘.

Een paar maanden terug was het zover: we gingen écht van start. Flyer gemaakt, visitekaartjes klaar op gedrukt te worden, de site was in de lucht en de blogs werden geschreven. De eerste training stond gepland: we konden beginnen.

Helaas
Maar een dag na de eerste introductieworkshop haakte Carla af. Het was toch niet wat bij haar paste en ze ging doen wat zij veel liever doet: businesscoaching, vooral met mannen. ZusPlus zal dus bij een droom blijven, zo lijkt het . . .

Dromen bijstellen
Carla is ondertussen van start gegaan onder de naam CBPower en heeft haar plek gevonden. Voor mij is het allemaal nog wat minder duidelijk en vast omlijnd.
Ik heb lang getwijfeld of ik wellicht in mijn eentje ZusPlus een doorstart zou geven, maar dat voelt niet goed. Het was tenslotte een droom waar Carla en ik sámen aan begonnen.
Op een of andere manier voelt het niet goed om deze droom in mijn eentje te willen neerzetten op de manier zoals Carla en ik die hadden bedacht. En ook de naam ZusPlus klopt niet meer voor mij, als ik in mijn eentje een nieuw bedrijf opstart.

Ik neem ik de tijd om mijn plannen bij te stellen en tóch door te gaan met waar mijn passie ligt: een bedrijf voor & door vrouwen ! En dat heeft tijd nodig.

En toch . . .
Dromen: blijf ze hebben en ga er voor !


Onlangs schreef ik een ander blog ‘En zo is het’ wat hier mooi op aansluit.

Daarin omschrijf ik hoe ik nu in een fase zit van ‘een praktijk hebben’ naar ‘het hebben van een bedrijf’.

Klik hier als je meer blogs over dromen van mij wilt lezen.

Hoe ga jij er mee om
als jouw droom in duigen valt?

Pin It on Pinterest