Te druk om te dagdromen

Dagdromen doe ik veel te weinig. Ik heb het te druk om te dagdromen, maak ik mezelf wijs. Terwijl dagdromen me juist rust geeft, en dus voor meer focus en nóg meer blije momentjes zorgt. Met m’n aandacht helemaal weg van alles. Los van de ratio. M’n creatieve brein alle tijd en ruimte geven zich los te rukken van alles wat niet kan, niet mag of zelfs onmogelijk lijkt. Weg van hier en nu. Of juist terug naar waar ik was. Ben. Maar dan mét aandacht. Mezelf tijd gunnen. Even helemaal niets, waardoor juist alles kan ontstaan. Zijn met die ik ben, met al mijn gedachten. Weg. Buiten in de zon of gewoon achter mijn bureau.

Dagdromen
Mezelf toestaan niets te doen, te moeten of te hoeven
De ruimte nemen om het leven te vieren
Hoe klein ook, dat moment
Gewoon: nu
Zijn met wat er is en daarvan te genieten
Met alles blij en tevreden zijn
Op dat moment
Langzaam met m’n aandacht terug naar waar ik was
En er bleek niets veranderd
Geluk is er
Altijd

Ik doe mij een groot plezier als ik mezelf vaker een moment van dagdromen gun. Niet zo slim dat ik het anderen wél toesta maar het mezelf vaak ontzeg.

Zij zet haar stoel een stukje achteruit
Rukt zich los van haar toetsenbord
Staart naar de grijze wolken
Maakt tijd voor zichzelf
Gewoon: om even te dagdromen

2014-06-28T12:46:41+00:00Categories: Gezondheid & welzijn & voeding, Inzichten|Tags: , , , |

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in de browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op "Tuurlijk, Sonja!". Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacyverklaring.

Lees vorig bericht:
Zelfzorg en energiemanagement

Energiemanagement Soms duurt het even Ga ik door tot ik er 'last' van heb Kom tot inzicht Dat ik over...

Sluiten