Was van plan veel vaker dan een paar keer per week te bloggen, maar dat ritme wil niet lukken. En toch ben ik blij, want ik schrijf best veel de laatste weken. Verhaaltjes, af en toe een blog en dagelijks vele honderden woorden voor mezelf. Dat laatste doe ik omdat ik er rustig van wordt en het geeft me mooie inzichten. Al schrijvende krijg ik antwoorden op al mijn vragen die ik stel. Heel wonderlijk. En juist daarom soms onbegrijpelijk dat ik niet heel veel vaker schrijf.

Ik stop ermee!

Datzelfde ervaar ik bij het stappen zetten in mijn leven. Oude dingen loslaten en ruimte creëren voor nieuwe dingen. Zo heb ik onlangs tientallen mensen een bericht gestuurd dat ik stop met bepaalde activiteiten waardoor ik niet langer gebruik wil maken van hun diensten. Daarnaast liet ik enkele zakenrelaties weten geen contact met hen meer te willen hebben. Ondanks dat ik het best even spannend vond was ik ongelooflijk blij dat ik het deed. Trots ook. En opgelucht. Tijd voor een volgende fase in mijn leven.

Out of the box

De genomen stappen kan ik zetten omdat ik vertrouw op mijn intuïtie en levenservaring. Daardoor uit mijn comfortzone durf te stappen. Ik ben blij met de cursus ‘Cut The Crap’. Daarbij hield Patty Golsteijn een paar grote spiegels voor op het juiste moment. En aanvullend een dagje brainstormen met Petra de Ree (Businessdiva) gaf precies de juiste invulling aan de lege gaten die er nog waren. Alles viel op z’n plek en ik kon niet meer terug. Want wat licht gezien heeft kan je niet meer wegdenken (lees mijn blog ‘Het leven is een grote oefening‘).

De sprong wagen

Iedere keer wist ik dat het klopte wat er gebeurde. Op zo’n moment gaat het bij mij overal kriebelen, voel ik me wat ongemakkelijk en ga een beetje stotteren. Voor mij is die combinatie een teken om even diep adem te halen. En deze keer durf ik zelfs een aanloopje te nemen en mijn ogen dicht te doen voordat ik in het het diepe spring. Zo vol vertrouwen ben ik!

Ik heb vertrouwen. Voor mij is het een weten dat er onderweg een vangnet verschijnt en ik niet keihard op mijn neus val. Ik kies voor overgave en dat bevalt mij goed.

Afscheid nemen

Mijn leven ervaar ik als een treinreis. Ik ben ergens ingestapt en heb mij voorgenomen dat ik uitstap als ik daar klaar voor ben. Onderweg heb ik contact met mensen, kijk goed om mij heen en naar buiten. En als het zover is stap ik uit bij een volgend station. Ongeacht wie er met mij meegaat mijn avontuur beleven. Ik wil deze voor mij nieuwe plek ontdekken.

Synchroniciteit

Geweldig! Alles valt op zijn plek. Klopt. Het past. Vult elkaar aan. Dat waar ik over twijfelde, daar durf ik nu afstand van te nemen. Omdat het daar nu de tijd voor is. Alles wat mij niet langer behulpzaam is, daar neem ik afstand van. Niet alleen van enkele diensten die ik aanbied, ook van enkele mensen waar ik voor korte tijd of altijd geen contact meer mee wil. En dat voelt goed!

Wat ben ik blij dat ik mijzelf dit gun. Ik ben klaar ben voor al het moois wat de komende tijd mij gaat geven en geef mezelf alle ruimte om alles te laten ontstaan.

Pin It on Pinterest