Ondanks dat er jaren voorbij gingen dat ik geen waarde hechtte aan dagen als vaderdag en moederdag, raakt het mij soms wel als het ‘opeens’ weer zover is: moederdag . . .

Ik sta er nooit zo bij stil gestaan, maar het aanbod in de winkels en de berichten op social media herinneren mij er ieder jaar weer aan. Dan vind ik moederdag ‘stom’ en ‘commercieel’, maar daarmee bedoel ik eigenlijk dat ik een beetje melancholisch ben. Mijn moeder overleed toen zij 37 en ik 13 was en sindsdien ontwijk ik vaak dit soort dagen (en daardoor ook feestdagen).

Heel lang had ik een grote wens

Mijn grote wens was dat ik graag jong moeder zijn en ik wilde het liefst wel 4 of 6 kinderen. Maar helaas had ik wel een paar langdurige relaties, maar steeds weer met mannen die geen kinderen wilden, of ik van hen. Om mijn grote wens te vervullen heb ik heel even overwogen of ik in mijn eentje een kind zou willen opvoeden, maar dat wilde ik perse niet.

En op een gegeven moment vond ik mezelf te oud om kinderen te krijgen…

Ik ben dus geen moeder

En ik zal daardoor dus ook nooit oma zijn

Dat heeft de afgelopen jaren best wel eens voor een traan gezorgd. En af en toe nog steeds.

Zo ga ik er mee om

Voor mij geen zelf gefreubelde cadeau’s, tekeningen en onleesbare kinderteksten van kinderen of kleinkinderen, of een lief cadeau van de man die de vader van mijn kinderen zou zijn.

Rondom deze periode koop ik dan gewoon iets leuks voor mezelf. Iets duurder en luxer dan normaal. En maak ik er, zonder eigen kinderen en kleinkinderen, op mijn eigen manier een lekker dagje van <3

Wat betekent moederdag voor jou?

Hoe ervaar jij ‘moederdag’?

Pin It on Pinterest