Daar heb je weer zo’n betweter die verkondigt de wereld mooier te kunnen maken.

Goeroegedrag

Dik vet ego, deze vrouw. Wat denkt zij wel niet? Dat we met z’n allen achterlijk zijn? Dat we onze emoties zonder haar hulp niet de baas kunnen?

 

Weer zo’n zweefteef die ons wil wijsmaken hoe mooooooi de wereld is en hoe gelukkig ze is. Die de hele dag rondloopt met een gemaakte glimlach van oor tot oor, zelfs als ze thuis in haar eentje zielig in een hoekje op de bank zit.

 

Ze wordt zo ondertussen door iedereen uitgekotst. We zijn haar gezeur en gezanik over kwetsbaarheid beu. Kunnen haar niet meer horen. Alsof alles wat we hebben geleerd en vanuit onze opvoeding hebben meegekregen fout is.

Donder op

Weg al die Jomanda’s. Verbeter de wereld, begin bij jezelf Sonja.

 

Doe ons een plezier en zorg dat je alleen als je alleen thuis bent jezelf wil laten horen. Maar stop vooral met schrijven en val ons niet langer lastig!

Zo.
Deze heb ik alvast overleefd.
Een volgende, maar dan een ‘echte’ recensie van een ander, kan nooit zo verschrikkelijk zijn als die van mijn kritische  ik.
Als mijn perfectionisme weer eens de boventoon voert lees ik deze blog.
En zal ik glimlachen…

Hoe streng ben jij voor jezelf?

Met dank aan Geert Kimpen voor zijn opdracht “Schrijf een rotrecensie voor je eigen boek”. Ik kan de Schrijfweek met 30 andere workshops van hem en o.a. Christine Pannebakker van harte aanbevelen!