Ik wist al heel jong dat ik mensen wilde helpen…

Als oudste van 4 ben ik opgegroeid in een ondernemersgezin. Mijn vader en moeder hadden een Singer winkel, waar ze onder andere naaimachines, stofjes, garen en knopen verkochten. Vanaf het moment dat ik kon lopen was ik in de winkel te vinden. Omdat ik mensen wilde helpen. Toen al.

Ook was ik vaak te vinden in de werkplaats van mijn vader, waar ik een eigen oude naaimachine had waar ik lekker aan mocht rommelen.

Daar kon ik naar hartenlust op onderzoek naar een van mijn grote levensvragen die ik nu nog steeds uitdraag in mijn
huidige bedrijf: ‘Hoe werkt dat? Hoe doe je dat? Waarom dan?’

Daar in die werkplaats leerde ik al hoe belangrijk het is om een plan te hebben. En overzicht, structuur en focus. Want alles had daar een eigen, vaste plek. En dat vond ik, toen al zó fijn. Nooit gedacht dat dit ooit de rode draad in mijn leven zou worden! Hierdoor veranderde mijn hele leven.

En toen ging mijn moeder dood, toen zij 37 en ik 13 was. En werd mijn ‘Waarom’-vraag alleen maar groter.

Het beheerste zo’n beetje mijn hele leven. Alhoewel ik jarenlang net als mijn ouders ook een winkel wilde hebben, besloot ik, toen ik
zelf bijna 37 was: ik wil mensen ‘beter’ maken!

In mijn paar jaar als Natuurgeneeskundig Therapeut kwam ik echter al snel van een koude kermis thuis. Want meer dan eens bleven de mensen alleen komen zolang hun sessies werden vergoed. Vaak zonder dat ze daadwerkelijk zelf ook moeite wilden doen om zijn of haar leven aan te passen…

Je bent zelf verantwoordelijk

Daar liep ik op leeg en daarom zette ik een zijstap. Omdat ik vind dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen welzijn. En meestal bleek tijdens de intake al, door goed naar de ander te luisteren, dat veel mensen al tussen de regels door zelf
antwoord gaven op hun eigen vragen. Dus werden de gesprekken langer en koos ik uiteindelijk voor coachen, in plaats van voor het ‘beter’ maken van mensen.

En, totaal niet bedacht; vanaf dat moment kwam de rode draad in mijn leven pas écht tot uitging. Ik maakte een plan. Om anderen te helpen bij het krijgen én houden van overzicht, structuur en focus. En dat is wat ik nu nog steeds doe en me iedere dag fascineert.

Mijn passie

Naast dat ik kan putten uit een rijke kennis die ik opdeed tijdens mijn vele opleidingen, ben ik open-minded en in het bezit is van de nodige portie levenservaring. Daardoor heb ik geleerd om bewuste keuzes te maken en te doen wat goed voor mij is.
De vreugde en voldoening die ik daar zelf uit put, wil ik graag met anderen delen. Ik ben als ‘Ondernemerscoach’ dan ook een voorbeeld van het positieve effect van de coaching die ik geef. Want voordat je anderen kunt helpen moet je jezelf eerst helen.
En daardoor kan ik op een veelal concretere manier dan veel andere coaches bijdragen aan het welzijn van de ander, als mens en ondernemer.

Heb je een vraag voor mij?

Vul dan mijn contactformulier in via bovenstaande button. Ik kom dan binnen 48 uur bij je terug.

Pin It on Pinterest